In het Land van de Bronnen

Virginie Hess en Thomas Meunier (NL)
  • Format: 210 x 245 x 12 mm
  • Nombre de pages: 128 pages
EAN: 9782874897207
Disponibilité: Disponible

30,00 €

  • Livraison

    Votre commande sera traîtée dans les meilleurs délais.

  • 100% remboursé

    15 jours de retour possible.

Date de publication

Een ontdekkingsreis naar de herkomst van het water van Spa om een uitzonderlijke natuurlijke omgeving te ontdekken, dat is het prachtige programma dat wordt aangeboden door Virginie Hess, journaliste en natuur verhalenvertelster, wiens poëzie de reis tot leven brengt op deze pagina’s, en Thomas Meunier, gespecialiseerd in natuur- en dierenfotografie. Die twee enthousiastelingen zijn het veld ingegaan en nemen ons mee langs de meanders van het Land van de Bronnen, en nodigen ons uit het door hun ogen te verkennen. 

In haar reisverslag neemt de journaliste ons mee naar de ontmoetingen met de mensen die zich inzetten voor het behoud van de biotoop, of het nu hydrogeologen, boswachters of leden van Spa Monopole zijn, maar ook de fabelachtige planten- en diersoorten van de streek. 

Door dit prachtig gedocumenteerde en rijk geïllustreerde boek te bestuderen, zal je de positieve ingrepen van de mens op de natuur en de waarde van milieubescherming voor de kwaliteit van het water begrijpen, alsook hoe dat een positief gevolg heeft op de wilde natuur.

Van planten tot venen, van libellen tot dassen, je krijgt de gelegenheid om de grote verscheidenheid van dit gebied te bewonderen waarvan de biodiversiteit niet alleen bewaard is gebleven, maar in de loop der jaren zelfs verrijkt werd.

Virginie Hess en Thomas Meunier (NL)

Virginie Hess is milieuadviseur, radio- en tv-journaliste, presentatrice en experte in milieucommunicatie. Ze deelt haar passie voor de natuur op een genereuze en enthousiaste manier. Ze heeft het talent om complexe onderwerpen op een toegankelijke, aantrekkelijke en concrete manier over te brengen. www.virginiehess.be

Thomas Meunier is een gepassioneerd dierenfotograaf en natuurgids. Hij trekt er dagelijks op uit, in het spoor van de wilde dieren in Wallonië. Hij kan uren op de uitkijk zitten aan de rand van het bos, aan de oevers van rivieren of in zijn tuin en vereeuwigt met zijn camera de ongelofelijke spektakels die de natuur hem schenkt. www.thomasmeunier.be

Virginie en Thomas maakten samen de reeks videocapsules ‘Raconteuse de nature’, waarin ze in elke aflevering een bepaalde soort of biotoop uit onze streken in de kijker zetten.

Calameo ID or Calameo URL

E-Commerce website by Tostaky